به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، محمود احمدينژاد در اين گفتوگوي زنده تلويزيوني در پاسخ به اين پرسش که دولت متهم به بيبرنامگي بوده و نشانه آن انحلال سازمان مديريت و برنامهريزي است، آيا اين اتهام را قبول داريد و آيا از روز اول برنامه داشتهايد، اظهار کرد: 8 سال کار پر حجم، هدفمند و با نتايج بسيار گسترده در چند گزارش تلويزيوني نميگنجد. من در چند جلسه گزارشهاي لازم را دادهام و غير از اين جلسه، يک جلسه خداحافظي هم خواهم داشت.
عوامفريبي است که بگوييم با انحلال سازمان مديريت، دولت بيبرنامه عمل کرده است
وي با بيان اينکه کارهاي کلان و ابتکارهاي صورت گرفته اين دولت شرايط داخلي و بينالمللي را تحت تاثير قرار داده است، اظهار کرد: ما از روز اول ميدانستيم که قرار است چه کاري انجام بدهيم. ما از روز اول در تمام بخشها برنامه داشتيم و طبق آن برنامه عمل کرديم. البته انعطاف هم داشتهايم، ولي اصول را هم حفظ کردهايم. در تمام لحظات دولت کار و برنامه براي اجرا وجود داشته است و ما حتي يک ساعت هم بيبرنامه نبودهايم.
احمدينژاد در ادامه خاطرنشان کرد: عوامفريبي است که با انحلال سازمان مديريت و برنامهريزي، دولت خلاف برنامه عمل ميکند. مگر برنامه فقط به سازمان مديريت خلاصه ميشود؟ همه وزارتخانهها داراي برنامه بودند ما ساختار سازمان مديريت را به هم نزديم، اما آن را هدفمندتر کرديم. معاونت برنامهريزي رياست جمهوري در واقع اجراي يک اصل قانون اساسي است.
اهتمام ويژهاي به قانون داشتهايم
رييسجمهور همچنين با اشاره به اينکه "ما اهتمام ويژهاي به قانون داشتهايم"، اظهار کرد: من از پايينترين سطوح مديريتي کار خود را شروع کردهام و ساختارهاي اجرايي قانون و نيازهاي کشور را ديدهام و همه راهها را تجربه کردهام. ما معتقد بوديم کشور براساس قوانين پايه و مادر که خطوط اصلي را مشخص ميکند، بايد اداره شود.
وي همچنين تاکيد کرد: از اولينهاي اين دولت تلاش براي تدوين لوايح قانوني مادر و پايه کشور است. قريب به اتفاق همه قوانين پايهاي به جز بانکداري اسلامي متعلق به همين دولت است. لايحه اصل 44، لايحه ماليات بر ارزش افزوده، لايحه براي تهيه مسکن مردم، لايحه مديريت حمل و نقل و سوخت، لايحه هدفمندي يارانهها، لايحه تحول در امور گمرکي، لايحه جامع آب و خاک، لايحه مقابله با پولشويي در دولت نهم و دهم تهيه شد.
تکليف کشور در بخشهاي فراواني روشن است
احمدينژاد همچنين با بيان اينکه اکنون تکليف کشور در بخشهاي فراواني روشن است و بواسطه برخي از اين کارها تکليف روشن شد، خاطرنشان کرد: نبايد قانونمداري دولت را در دعواهاي سياسي جستوجو کرد، بلکه بايد آن را در عمل ديد. من يادم نميآيد که از چراغ قرمز عبور کرده باشم، در حالي که مسوولان کشور فراوان از چراغ قرمز عبور کردند. من به مردم ميگويم که حتي از خط ويژه هم عبور نکردهام.
تا الان نتوانستهاند خلاف قانون عملکرد دولت را اثبات کنند
رييس جمهور در ادامه با بيان اينکه من مجري قانون اساسي هستم و سوگند خوردم که از قانون اساسي حمايت کنم، تاکيد کرد: من هرجا ببينم که خلاف قانون اساسي عمل شده، بايد به آن عمل کنم. من موظفم که از قانون اساسي حمايت کنم. نام اين عمل من قانونگريزي نيست، بلکه قانونگريزي را کساني انجام ميدهند که هر روز تفسيري از قانون اساسي ميکنند. تا الان نتوانستهاند خلاف قانون عملکرد دولت را اثبات کنند.
وي تاکيد کرد: ما قانون را مقدس ميدانيم، آنها که دولت را متهم ميکنند، ميخواهند فعاليتهاي خود را بپوشانند، معيار ما قانون اساسي است. مهمترين قوانين کشور، در اين دولت تنظيم و تقديم مجلس شده است و پايه اداره کشور براساس قانون در اين دوره ريخته شده است.
در تغييرات دولت، نگاه سياسي و شخصي وجود نداشت
احمدينژاد در ادامه گفتوگوي زنده تلويزيوني خود در پاسخ به اين پرسش که "در طول دولت نهم و دهم شاهد جدا شدن برخي مديران از دولت بوديم و آيا اين امر نشاندهنده برنامه داشتن دولت است يا بيبرنامگي آن؟" گفت: اين نشاندهنده برنامه داشتن دولت است.
رييسجمهور ادامه داد: اگر برنامه نداشتيم، ضرورت تغيير وجود نداشت. بهترين مربي فوتبال کسي است که حداکثر تغيير را ميدهد، چراکه برايش اصل هدفي است که بايد به آن برسد. ما نيز بايد ببينيم از اين تغييرات نتيجه حاصل شده است يا نه.
وي افزود: برخي اين اصالت را به اين موضوع ميدهند که فلان آقا حتما بايد مدير باشد، در صورتي که ما اصالت را به اين نميدهيم بلکه ما اصالت را به کاري که بايد براي مردم انجام شود ميدهيم. در اين تغييرات، نگاه سياسي، جناحي و شخصي وجود نداشت. ما اهداف روشني را داشتيم و آن اهداف را دنبال ميکرديم و براي ما مهم رسيدن به آن اهداف بود، نه اينکه فلان آدم در اين پست باشد يا نه، چراکه پست حق کسي نيست و حق هدفي است که متعلق به همه مردم است و بايد در راستاي نيل به آن حرکت کرد.
احمدينژاد در ادامه در پاسخ به اينکه "اين انتقاد وجود دارد که دولت در طول اين سالها بيشتر به کارهاي روبنايي پرداخته تا کارهاي زيربنايي و اگر به زيرساختها توجه ميکرد، ديگر اين حجم نامههاي مردمي وجود نداشت و تبعيض و مشکلي نبود"، گفت: اين حرف يک آرزوست که مثلا سيستمي اجرا شود که هيچ تبعيضي نداشته باشد. من بعيد ميدانم کسي ادعا کند که چنين سيستمي را ميتواند ايجاد کند. آيا سيستم آمريکا يا در اروپا اينگونه است که همه به حق خود برسند؟ کدام کشور اينگونه است؟ از طرف ديگر مگر نظام تصميمگيري در کشور ما يکپارچه است؟ تصميمگيريها بايد از پيچ و خمهايي بگذرد که بعضا زخمهايي نيز بر روي آن ايجاد ميشود و اين زخمها تبعات اجتماعي نيز دارد که ما بايد تلاش کنيم که آن را جبران کنيم.
رييسجمهور با بيان اينکه "من مخالف اين موضوع هستم که عدهاي معتقدند که در مسير توليد بايد بخشي از مردم له شوند"، اظهار کرد: دولت در عين حال که به 37 الي 38 ميليون نامه جواب داده، از کارهاي زيربنايي جا نمانده و در بخشهاي مختلف چندين برابر قبل کار کرده است.
وي با بيان اينکه "بخش عمدهاي از کارهاي زيربنايي، زيرساخت است"، خاطرنشان کرد: مقدمه توليد، زيرساخت است و اگر حمل و نقل و آب و گاز نباشد، توليد چگونه رخ ميدهد؟
اي کاش اجازه ميدادند همه قانون هدفمندي يارانهها را اجرا کنيم
احمدينژاد در ادامه با اشاره به اصل 44 قانون اساسي و با بيان اينکه "در پي اجراي اين قانون 16 نهاد ايجاد شد و تاکنون 119 هزار ميليارد تومان واگذاري صورت گرفته است"، به اجراي قانون هدفمند کردن يارانهها نيز اشاره کرد و گفت: اي کاش اجازه ميدادند همهاش را اجرا کنيم. اجراي اين قانون در توليد، مصرف، صادرات و چرخش توليد ما و... اثرگذار بود.
رييسجمهور همچنين به ايجاد صندوق توسعه ملي اشاره کرد و افزود: 52 ميليارد دلار در اين صندوق وجود دارد. ما در اين دولت از کشاورزان حمايت کرديم و بدهيهايي را پرداخت کرديم که بعضا مربوط به سال 72 بود. اکنون وضعيت کشاورزي ما چگونه است؟ نميگويم مطلوب است ولي ببينيد فاصله چقدر شده است. اينها حاصل کارهاي زيربنايي است.
دولت نقاط کليدي اقتصادي را دستکاري کرد
وي با بيان اينکه "دولت نقاط کليدي اقتصادي را دستکاري کرد"، گفت: سراغ ندارم در طول اين سالها اين مقدار کارهاي زيربنايي رخ داده باشد.
رييسجمهور همچنين به ايجاد صندوق مهر امام رضا(ع) اشاره کرد و افزود: ما قرضالحسنه را به بدنه اجتماع آوردهايم. ستاد کشاورزي ايجاد کرديم و براي اولين بار در چهار ماهه اول امسال ميزان صادرات غيرنفتي با واردات ما مساوي شده است. در کدام دولت اين اتفاق افتاد؟
احمدينژاد همچنين با بيان اينکه "من تاکنون چندين جلسه با صادرکنندگان داشتم"، تاکيد کرد: ما تلاش کرديم گرفتاريها و نواقصي را که در اين زمينه وجود دارد برطرف کنيم.
وي همچنين به ميزان رشد وسايل ارتباطي از جمله تلفن همراه در چند سال اخير اشاره کرد.
براي پياده کردن عدالت تلاش زيادي کردهايم
احمدينژاد در پاسخ به اين پرسش که "آيا وضعيت کشور نسبت به 8 سال پيش عادلانهتر شده است؟" اظهار کرد: ما در جهت پياده کردن عدالت تلاش ميکنيم و در اين راستا تلاش زيادي هم کردهايم. هدفمندي يارانهها، يارانه مسکن و مسکن مهر، بنگاههاي کوچک، افزايش حقوق بازنشستگان، توجه به زندانيان، شکستن دايره مديريت و سهام عدالت که بزرگترين کار نرمافزاري تاريخ ايران است، در جهت برقراري عدالت در جامعه بوده است.
به گفته وي، در حالي که مصرف بالا رفته است، ضريب جيني کاهش يافته و اين به معني حرکت به سمت عدالت است.
بيش از نيمي از اعضاي دولت اعضو هيات علمي دانشگاه هستند
رييسجمهور درباره فعاليتهاي دولت در حوزه علم و فناوري گفت: بيش از نيمي از اعضاي دولت از اعضاي هيات علمي دانشگاهها هستند که در رشته تخصصي خود فعاليت ميکنند. ما 5، 6 استاد تمام داريم که داراي مدارک جدي هستند و واقعا درس خوانده و زحمت کشيدهاند. من معتقدم که اگر پيشرفت علمي نکنيم، در بخشهاي ديگر هم پيشرفت نميکنيم.
وي در ادامه ايجاد معاونت علمي و فناوري، ايجاد بنياد نخبگان، حمايت از شرکتهاي دانشبنيان، تهيه سند نقشه جامع علمي کشور، تهيه سند تحول آموزش و پرورش، هوشمندسازي مدارس کشور، ساختن صفحه و ميله سوخت، تسلط بر دانش ليزر، ساخت داروهاي نوترکيب، راهاندازي دانشکده طب سنتي و نظام رتبهبندي معلمان را از دستاوردهاي علمي دولت نهم و دهم دانست که براي اولين بار اتفاق افتاده است.
احمدينژاد با بيان اينکه کشور اکنون هستهيي شده و 12 هزار سانتيفيوژ در حال چرخش است، خاطرنشان کرد: مگر ما فضايي نشدهايم و موجود زنده به فضا نفرستاديم؟ ما در سرعت پيشرفت علمي دو، سه سال است که رتبه اول را داريم که آيا دولت در آن تاثيري نداشته است. وقتي گوجه فرنگي گران ميشود، ميگويند دولت مقصر است، ولي چرا در پيشرفتهاي علمي نميگويند دولت موثر بوده است؟
طراحي کارت سوخت، بزرگترين عمليات نرمافزاري در خاورميانه است
رييس جمهور در پاسخ به اين پرسش که امروز در حوزه مديريت انرژي در چه وضعيتي هستيم؟، گفت: در سال 85 مصرف بنزين به 76 ميليون ليتر در روز رسيد و ما در اوايل دولت نهم روزي 17 يا 18 ميليون ليتر بنزين وارد کرديم. طراحي کارت سوخت، بزرگترين عمليات نرمافزاري در خاورميانه است که به خوبي اجرا شد و نتايج آن شگفتانگيز است.
وي در ادامه با بيان اينکه در سال 85، 76 ميليون ليتر بنزين در روز مصرف ميشد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر و با سه برابر شدن تعداد خودروهاي کشور، ما 62 ميليون ليتر بنزين مصرف ميکنيم. اگر دولت هيچ کار ديگري انجام نميداد و تنها همين کار را انجام ميداد، کافي بود.
به صادرکننده سوخت تبديل شدهايم
احمدينژاد همچنين با اشاره به اينکه ما اکنون به صادرکننده سوخت تبديل شدهايم، اظهار کرد: ما ريسک کرديم و پذيرفتيم که انرژي را سهميهبندي کنيم و البته مردم هم با ما همراهي کردند. اگر ستاره خليج فارس راه بيفتد، ما به يک صادرکننده بزرگ انرژي تبديل ميشويم. ما تعداد زيادي خودرو را گازسوز کرديم و اکنون صادرکننده تجهيزات گازسوز کردن خودروها هستيم.
رييس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: ما يک ميليون و 350 هزار خودروي فرسوده را از رده خارج کرديم و براي اولين بار مصرف خانگي کاهش پيدا کرد و مصرف صنعت و کشاورزي افزايش يافت. البته هدفمندي يارانهها بايد به صورت کامل اجرا شود تا در اين زمينه به اهداف کامل خود برسيم.
نسبت به سال 84، خودباوري افزايش پيدا کرده است
رييسجمهور در بخش ديگري از گفتوگوي تلويزيوني خود در شبکه يک سيما، درباره اقدامات دولتهاي نهم و دهم در حوزه فرهنگ گفت: فقط دولت متولي فرهنگ نيست بلکه اين مردم هستند که فرهنگ را حفظ کردهاند و از اين به بعد نيز اين کار را خواهند کرد. دولت بايد در اين راستا موانع را برطرف کند و ما هم تلاش کردهايم. البته در حوزه تخصصي فرهنگ اختلافنظر زياد و عوامل گوناگوني نيز موثر است.
احمدينژاد در ادامه با اعتقاد بر اينکه "نسبت به سال 84 خودباوري، اميد، شجاعت، همبستگي ملي، آگاهي نسبت به مسائل جهاني افزايش پيدا کرده است"، افزود: در اين مدت فيلمهاي خوبي ساخته شده است که بعضا در سطح جهاني جايزه گرفتهاند.
در ارتباط با فرهنگ، موانع تعصبي، خودخواهي و رقابتهاي گروهي وجود دارد
وي با بيان اينکه "در ارتباط با فرهنگ بعضا موانع ساختاري، تعصبي، خودخواهي و رقابتهاي گروهي وجود دارد ولي ما تلاش کردهايم که اين عرصه را به جلو ببريم"، اظهار کرد: در طول اين هشت اقدامات خوبي در حوزه موسيقي، کتاب و شعر انجام شدهاست؛ البته ايران پايگاه هنر است و ما به هيچوجه از اين ميزان فعاليتهاي هنري انجام شده راضي نيستيم و معتقديم با توجه به اينکه ايران پايگاه هنر است، بايد پيش از اين انجام ميشد و ما بايد جريانساز فرهنگي در دنيا باشيم. البته در مورد برخي از حوزهها هنوز تعريف روشني وجود ندارد و ممانعتهايي ميشود و من معتقدم که بايد تعاريف روشن شود و ما اجازه دهيم که هنرمندانمان پرواز کنند.
احمدينژاد با اعتقاد بر اينکه "در حوزه فرهنگ عمومي کارهاي خوبي انجام شده است"، گفت: اکنون فرهنگ کار در ايران با عنوان موضوعي ارزشمند شناخته ميشود، گرچه در گذشته اگر کسي کار ميکرد چندان مثبت به نظر نميرسيد ولي اکنون از آن به عنوان امري خوب و مثبت ياد ميشود. فرهنگ اشرافيگري رفت و فرهنگ سادهزيستي و پاکدستي حاکم شد.
رييسجمهور در بخش ديگري از صحبتهاي خود با اشاره به اقدامات دولت در حوزه ميراث فرهنگي، با بيان اينکه "در کنار ثبت ميراث ملموس، ميراث معنوي نيز ثبت و سند مهندسي فرهنگي کشور تصويب شد"، به اقدامات دولت در حوزه زنان اشاره کرد و يادآور شد: در راستاي حمايت از زنان سرپرست خانوار، ساعت کاري آنها کاهش پيدا کرد.
خطر اضمحلال نسل را من براي اولين بار مطرح کردم
وي ادامه داد: خطر اضمحلال نسل را من براي اولين بار مطرح کردم. گرچه در آن زمان عدهاي مسخره و اعتراض کردند ولي بعدا به اهميت اين موضوع پي بردند.
رييسجمهور با بيان اينکه "تحليل جمعيت موضوع پيچيدهاي است و ما براي اولين بار هشدارها را در اين زمينه داديم"، اظهار کرد: برخي فکر ميکنند موضوع جمعيت يک موضوع مکانيکي است در حالي که اين اشتباه است و وقتي يک ملت به کهنسالي برسد نميتواند کاري بکند و بايد زايش وجود داشته باشد.
احمدينژاد با بيان اينکه "ما فرهنگ امامت و انسان کامل را در سطح وسيع مطرح کرديم"، به اقدامات دولت در عرصه ورزش و موفقيتهاي ايران در مسابقات المپيک و آسيايي و همچنين راهيابي واليبال و بسکتبال ايران به مسابقات جهاني اشاره کرد و گفت: براي اولين تيم ملي فوتبال به عنوان سرگروه به صورت مستقيم به جام جهاني صعود کرد.
وي با اشاره به اقدامات دولت در حوزه فرهنگ عمومي نيز خاطرنشان کرد: در حوزه تخصصي فرهنگ نيز کارهاي خوبي انجام شد ولي بايد بيشتر انجام ميشد.
احمدينژاد همچنين اظهار کرد: تيم ملي مهارت ما توانست در مسابقات جهاني به مقام چهارم دست پيدا کند.
وضعيت جادههاي کشور بهتر شده است
رييسجمهور در پاسخ به پرسشي در مورد ايمني جادهها گفت: در اين ارتباط از مردم سوال کنيد که وضع جادهها و ايمني آنها را چطور ميبينند. اکنون وضع عوض شده و دولت در عرصه حمل و نقل عمومي در شهرها و در راستاي اصلاح و بازسازي جادههاي برونشهري، سرمايهگذاريهاي زيادي انجام داده است. در گذشته سالانه رشد کشتهها در جادههاي ما به 10 الي 12 درصد رشد داشت و اگر همين روند ادامه داشت، اکنون ميزان کشتهها به 60 هزار نفر ميرسيد ولي در طي سالهاي اخير با وجود اينکه تعداد خودروها سه برابر و تردد بيش از دو و نيم برابر شده است، تعداد کشتههاي ما به 19 هزار عدد رسيده و ايران توانسته بالاترين سرعت کاهش نرخ کشتهها را داشته باشد. البته 19 هزار عدد هم خيلي زياد است و بايد اين ميزان کاهش پيدا کند ولي در اين راستاي همين کاهش اقدامات خوبي انجام شد، جادهها اصلاح شد، استانداردهاي خودروها کنترل شد و هماهنگيهاي لازم بين اورژانس و هلالاحمر و بيمارستانها ايجاد شد و آنها نيز حمايتهاي لازم را انجام دادند.
روايت احمدينژاد از مساحت واقعي ايران
احمدينژاد در پاسخ به پرسش مجري مبني بر اينکه "مساحت ايران با آنچه که شما گفتهايد، نميخواند و شما گفتهايد که به هر خانواده ايراني هزار يا دو هزار متر زمين خواهيد داد، اين عدد از کجا آمده است؟" گفت: اگر به هر خانواده ايراني 1000 متر زمين بدهيم، زمين کم نميآيد. ما سازمان جغرافيايي را مامور کردهايم که نقشه دقيقي را طراحي کند. اکنون مساحت کشور يک ميليون و 873 هزار هکتار است.
رييس جمهور در پاسخ به اين پرسش که اولينهاي دولت در حوزه عمران و زيرساخت چيست؟ اظهار کرد: ما در برق قطعي برنامهريزي شده داشتيم، اما اکنون جزو صادرکنندگان بزرگ برق در منطقه هستيم. تصويب انتقال آب از درياي جنوب و شمال به دشت مرکزي، انتقال آب از ارس به درياچه اروميه، پيشي گرفتن مسکنهاي موجود از تعداد خانوارها، توزيع شدن عادلانه کارهاي عمراني و تعريف طرحهاي ماندگار از اولينهاي دولت در اين زمينه است.
من حرفهاي مردم دنيا را ميفهمم
وي در مورد ابتکارات دولت خود در حوزه بينالمللي گفت: اولين و مهمترين کار، انجام گفتوگوي دوجانبه با ملتها بود. من 115 سفر خارجي داشتم و يک گفتمان جديدي را به عنوان گفتمان مردم شکل دادم. ما گفتوگوي مستقيمي با مردم دنيا داشتهايم و از عدالت، آزادي، کرامت انساني و نفي سلطه صحبت کرديم. من حرفهاي مردم دنيا را ميفهمم.
احمدينژاد با اشاره به اينکه حلقه اتصال نظم دنيا که سلطهگرايانه است، محور صهيونيسم است، خاطرنشان کرد: همه روي صهيونيسم تعصب دارند و همه منافع تاريخي سرمايهداري استعمار در صهيونيسم خلاصه شده است. ما تصميم گرفتيم با اين نظم مقابله کنيم. اما ما اهل جنگ نيستيم و ميخواهيم کارها را با مردم جلو ببريم و بنابراين دو پرسش از هولوکاست را مطرح کرديم و بنيادهاي آزادي بيان را در اين نظم به هم ريختيم.
وي در همين رابطه افزود: کساني که ميگويند اين موضع ما، موجب تقويت صهيونيسمها شده است، از غرب چيزي نميفهمد. چرا صهيونيسمها گفتهاند بايد احمدينژاد را نابود کنيم. آنها عصباني هستند و از بنيان خوردهاند، ولي ميگويند اين موضع احمدينژاد به نفع ما شده است.
رييس جمهور اصلاح معاهده انپيتي را يکي ديگر از دستاوردهاي دولت خود دانست و تصريح کرد: من به نيويورک رفتم و درباره اصلاح معاهده انپيتي 11 پيشنهاد مطرح کردم که 10 پيشنهاد به متن رفت و الزامي بودن پروتکل برداشته شد، خلع صلاح هستهيي به آن اضافه شد و تصميم گرفته شد که رژيم صهيونيستي هم زيرنظر آژانس قرار بگيرد.
وي با بيان اينکه بحث مديريت مشترک جهان را براي اولين بار مطرح کردم، خاطرنشان کرد: ما جايگزيني نظام مهدويت، عدالت و صالحان را به جاي نظام سرمايهداري پيشنهاد کردهايم. ما براي اولين بار مفهوم امام زمان(عج) را مطرح کردهايم. البته امام زمان (عج) مورد نظر ما از جنس بهار، پاکي و عشق است.
حتي مخالفان هم احساس نميکردند که دولت مقابل آنهاست
احمدينژاد در ادامه گفتوگوي تلويزيوني خود در پاسخ به اين پرسش که "در اين دولت حلقه مديريتي شکسته شد يا نه؟" گفت: ما يک اعتقادي داريم مبني بر اينکه دولت مربوط به مردم است و بايد در کنار مردم و براي مردم باشد. بايد همراه آنها باشد و ما در طول 8 سال گذشته تلاش کردهايم که براي مردم باشيم و نبض دولت براي مردم زده است. هيچکس، حتي مخالفان عليرغم انتقاداتي که ميکردند، هيچگاه احساس نميکردند که دولت مقابل آنهاست. ما مولفههاي اراده جمعي را گرفتيم و براساس آن حرکت کرديم.
وي با بيان اينکه دولت به راحتي در بين مردم رفت و آمد ميکند و ما سعي کرديم براساس همين نگاه مديريتي برنامهريزي کنيم، گفت: هرکس اين نگاه را قبول داشت، در دولت جاي داشت و اگر قبول نداشت، در دولت جاي نداشت.
احمدينژاد با بيان اينکه اين دولت، دولت مردمي است و مردم راحت حرف خود را ميزنند، گفت: ما به همه شهرستانها سفر کردهايم و امور آنها را از نزديک مشاهده کردهايم. به همين دليل دولت با اشراف تصميم ميگيرد و مردم را ميشناسد.
دولت کوچک شده است
رييس دولت نهم و دهم با تاکيد بر اينکه در طول اين دو دولت، دولت کوچکتر شده و بيشترين حجم اختيارات به استانها داده شده است، گفت: در طول اين مدت بيش از 700 هزار نفر از دولت رفتند، حجم دولت کوچکتر شده و چندين وزارتخانه نيز ادغام شده است. همانطور که گفتم، بيشترين واگذاري تصديها در اين دولت انجام شد. بيشترين واگذاري اختيارات در همين دولت صورت گرفت.
احمدينژاد با بيان اينکه حلقه بسته مديريت کشور شکسته شد ،افزود: نسل جديدي از مديران به مردم معرفي شدند و در کار خود نيز موفق بودند و حتي برخي از آنها کانديداي رياست جمهوري شدند و حتي اگر رد صلاحيت نميشدند، رأي ميآوردند.
وي با بيان اينکه اين دولت بروکراسي اداري را دور زد و بر تمام امور اشراف داشت، گفت: ما تمرکززدايي کرديم و در کنار آن اختيار داديم. همه اعضاي دولت تعهد دادند که کار اقتصادي شخصي در زمان حضور در دولت انجام ندهند و تقريبا همه رعايت کردند. گرچه همه دستگاهها مربوطه سعي کردنديک مورد سوءاستفاده از اعضاي دولت را پيدا کنند که به نتيجهاي نرسيدند.
احمدينژاد با بيان اينکه اين دولت الگوي جديدي از مديريت ارائه کرد و مردم نيز پشتيباني کردند و اتفاقات بزرگي رخ داد، گفت: اکنون شاهد لايهاي از مديران توانمند، متخصص، مردمي و پاکدست در کشور هستيم.
وي در تشريح برخي از کارهاي ويژه و اولينهاي دولت نهم و دهم گفت: اين دولت اولين دولتي است که بيشترين پرواز با هليکوپتر و هواپيما را جهت بازديد از شهرهاي مختلف کشور داشته است. شما ميدانيد که سفر با هليکوپتر حتي يک ساعت آن چقدر سخت است.
مجري برنامه به شوخي گفت که برخي دوست داشتند اتوبان شهيد احمدينژاد درست شود که احمدينژاد هم با خنده گفت: انشاءالله ميشود.
اولين رييسجمهوري بودم که در کنار مرزهاي رژيم صهيونيستي از حقوق ملت فلسطين حمايت کردم
وي ادامه داد: من اولين رييسجمهوري بودم که در کنار مرزهاي رژيم صهيونيستي (400 متري آن) از حقوق ملت فلسطين حمايت کردم و بشارت داديم که صهيونيسمها رفتني هستند.
وي افزود: دولت نهم و دهم اولين دولتي بود که نه به خاطر کارهاي انجام نشده، بلکه به خاطر کارهاي انجام شده مثبت و فعاليتهايي که داشته، مورد بيشترين هجوم قرار گرفت. اين دولت اولين دولتي بود که بعد از پايان دوره خود کانديدا نداشت و رقيب کسي نبود.
اولين رييسجمهور بودم که که هليکوپترش به کابل برق برخورد کرد
احمدينژاد افزود: ما اولين رييس دولت و جمعي از اعضاي دولت بوديم که هليکوپترمان به کابل برق برخورد کرد و به خاطر دعاي مردم، آن اتوبان (اتوبان شهيد احمدينژاد) ايجاد نشد و هليکوپتر سالم بر زمين نشست.
برنامه من تاسيس دانشگاه بينالمللي است
در ادامه گفتوگوي زنده احمدينژاد در شبکه يک سيما، مجري برنامه از رييسجمهور پرسيد که "با توجه به اينکه نظرات مختلفي مطرح شده است، از شنبه عصر احمدينژاد چه ميکند؟، که احمدينژاد در پاسخ گفت: شما چه ميگوييد؟
مجري خطاب به احمدينژاد گفت: نميدانم؛ شما قابل پيشبيني نيستيد.
احمدينژاد اظهار کرد: يکي از مهمترين کارهايي که بايد انجام شود، توسعه علمي کشور است که من ميخواهم وارد اين بخش شوم و وقت اصلي خود را در زمينه توسعه علمي کشور صرف کنم. برنامه من تاسيس دانشگاه بينالمللي است که حتي از خارج از کشور هم دانشجو ميپذيرد.
اهل حزب نيستم
مجري برنامه در ادامه پرسيد که "آيا شما کار سياسي هم انجام ميدهيد؟" که احمدينژاد نيز اين پرسش را مطرح کرد که "منظور شما از کار سياسي چيست؟"
مجري برنامه نيز گفت: کار سياسي يعني درست کردن حزب و برنامهريزي براي انتخابات آينده، اعم از مجلس، شوراي شهر و رياست جمهوري.
رييسجمهور هم در پاسخ، با بيان اينکه "من اهل حزب نيستم"، ابراز عقيده کرد: از کانال حزب نميشود اهداف الهي را به دست آورد. ملت در حزب نميگنجد. البته من کار حزبي را نفي نميکنم. حزب براي يکسري هماهنگيهايي لازم است. مگر ميشود در عرصه سياسي هيچ حرفي نزنيم؟ من متعلق به همه مردم هستم.
حاضرم شبها جويهاي تهران را تميز کنم
احمدينژاد در پاسخ به اين پرسش که "آيا حاضريد در صورت تصميم شوراي شهر چهارم، به عنوان شهردار تهران انتخاب شويد؟"، گفت: من حاضرم شبها بروم جويهاي تهران را تميز کنم. اکنون جوانترهايي وجود دارند که من ترجيح ميدهم به آنها کمک کنم.
وي در بخش پاياني اين گفتوگوي تلويزيوني با بيان اينکه "اين شبها، شبهاي دعا و قدر است"، اظهار کرد: ما از يک طرف قرآن و از يک طرف دعا را داريم. قرآن کلام خدا و دعا کلام انسان کامل با خداست. اکنون که فرصت دعاست، همه بايد براي هم دعا کنيم و خوبي، سلامت، امنيت، شادي، عدالت و صلح را براي همه بخواهيم. دعا کنيم زودتر اتفاق بزرگ بيفتد و صاحب بيايد، آن صاحبي که تجلي خداوند و عاشق مردم است و جهان را اصلاح ميکند.
رييسجمهور همچنين خاطرنشان کرد: اين دولت برآمده از دعاهاي مردم بود و همان دعاها موجب دوام دولت شد. در اين شبها دعا کنيم و از خدا کم نخواهيم. دعا کنيم که خدا بهترين سرنوشت را براي همه مردم جهان رقم بزند.
يک جلسه تشکر و خداحافظي از مردم خواهم داشت
احمدينژاد در پايان گفت: من از همه ملت تشکر ميکنم؛ البته يک جلسه تشکر و خداحافظي از مردم ايران به عنوان رييسجمهور هم خواهم داشت.
منبع:ايسنا